VISIÕNBLOG

Cirurgia de cataractes: FAQS

Com puc prevenir les cataractes? Es poden operar tots dos ulls alhora? És necessari l'ingrés en aquest tipus d'intervencions? Poden aprofitar per corregir-me la vista cansada? El nostre oftalmòleg especialista en cataractes, Xavier Corretger, ens en dona les respostes.

Com puc prevenir les cataractes?

Tot i que les cataractes són un procés normal de l’envelliment i no es poden evitar totalment, hi ha mesures que poden endarrerir-ne l’aparició. L’ús d’ulleres de sol per disminuir l’exposició als raigs ultraviolats pot controlar malalties que predisposen a l’aparició de cataractes com ara la diabetis.

«Encara que les cataractes són un procés normal de l'envelliment i no es poden evitar totalment, hi ha mesures que poden endarrerir-ne l'aparició»

M’han dit que tinc cataractes, m’he d’operar quan abans millor?

La cirurgia de cataractes no sol ser urgent, per la qual cosa podràs decidir operar-te quan ho consideris necessari, valorant els efectes de la cataracta a la vida diària i les recomanacions de l’oftalmòleg. Tot i això, cal tenir en compte que les cataractes continuaran desenvolupant-se de forma progressiva i que una demora excessiva de la cirurgia pot resultar en complicacions i incrementar el risc quirúrgic.

«Les cataractes continuaran desenvolupant-se de manera progressiva: una demora excessiva de la cirurgia pot comportar complicacions i incrementar el risc quirúrgic»

Es poden operar els dos ulls alhora?

Tot i que la possibilitat de complicacions a la cirurgia de cataractes és mínima, en tractar-se d’una cirurgia intraocular, no recomanem intervenir tots dos ulls en una mateixa sessió quirúrgica. Generalment, primer s’opera un ull i entre tres i set dies després, l’altre.

«No recomanem intervenir tots dos ulls en una mateixa sessió quirúrgica»

M’he de quedar ingressat quan m’operi de cataractes?

La cirurgia de cataractes no requereix ingrés i es realitza sota anestèsia tòpica, és a dir, mitjançant l’ús de gotes anestèsiques. Tot i que el pacient torna a casa pel seu propi peu amb l’ull destapat, recomanem anar-hi acompanyat, ja que la visió durant les primeres hores encara no s’ha recuperat totalment.

«La cirurgia de cataractes no requereix ingrés i es fa sota anestèsia tòpica»

 

M’han d’operar de cataractes, poden aprofitar per corregir-me la vista cansada alhora?

És un dubte molt freqüent i la resposta és que sí. Per corregir vista cansada i cataracta alhora utilitzem implants de lents especials, Aquestes lents poden ser multifocals o trifocals, i ens permeten enfocar les diferents distàncies funcionals que fem servir. Les distàncies són la llunyana, la intermitja i la propera.

El gran avantatge d’aquest tipus de lents és la independència d’ulleres que ens dona. El petit inconvenient és que sacrifiquem una mica de qualitat de visió, sobretot en ambients poc lluminosos. Pot ser freqüent veure halos lluminosos de nit, si conduïm. Tots aquests símptomes però, solen anar disminuint amb el temps.

Per tant, en aquells pacients que desitgin corregir la vista cansada en la mateixa intervenció de cataractes, és possible. Sempre, és clar, que tinguin un ull apte per fer-ho.

«Corregir la vista cansada a la mateixa intervenció de cataractes és possible mitjançant l'implant de lents multifocals o trifocals»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.