Cirurgia oculoplàstica

EL VALÕR DE VEURE-HI BÉ

OCULOPLÀSTICA

La cirurgia oculoplàstica és una especialitat de l’oftalmologia dedicada a l’estudi i el tractament de les malalties de les parpelles, les malalties del conducte llagrimal i les patologies de l’òrbita ocular. Els cirurgians especialistes en cirurgia oculoplàstica també realitzen els procediments de cirurgia de parpelles o blefaroplàstia o la cirurgia estètica periocular.

Truca’ns o, si ho prefereixes, et truquem

+34 646 490 981

A visiõnclínic disposem de totes les opcions quirúrgiques per tornar-li a la teva mirada la joventut i l’expressivitat perdudes de forma natural amb l’edat o a conseqüència d’alguna patologia.

Dr. Jessica Matas
Oftalmòleg especialista en cirurgia oculoplàstica

PRIMERA VISITA I ESTUDI DEL CAS

Abans de la cirurgia oculoplàstica hem de dur a terme un estudi previ exhaustiu per descartar contraindicacions per a la intervenció i determinar la millor cirurgia per a cada pacient. Demana cita sense compromís.

PER QUÈ REALITZAR-SE LA CIRURGIA OCULOPLÀSTICA A VISIÕNCLÍNIC?

Excelencia médica en oftalmología

EXPERIÈNCIA CONTRASTADA

Els nostres cirurgians són referents i especialistes en cirurgia plàstica ocular. La Dra. Jessica Matas és la nostra màxima especialista en la correcció de problemes de les estructures facials perioculars i té la formació íntegra i necessària per poder realitzar els procediments invasius necessaris ja sigui a les parpelles, a l’òrbita o a la via llagrimal.

L’ÚLTIMA I MILLOR TECNOLOGIA

La nova àrea quirúrgica de visiõnclínic està dotada amb equips d’alta tecnologia per a la cirurgia oculoplàstica: podem tractar en règim ambulatori i amb anestèsia local totes les alteracions i patologies de les parpelles. A tots els tractaments es busca la millora física del pacient i, el que és més important, la recuperació de la funció de l’ull i de les seves estructures annexes.

multidisciplinar

EQUIP MULTIDISCIPLINAR

A visiõnclínic tenim un equip format per oftalmòlegs del Clínic Barcelona, especialistes no només en cirurgia oculoplàstica, sinó en totes les àrees de l’oftalmologia. A més, treballem amb un equip d’optometristes, cosa que ens permet oferir una oferta integral per a la teva salut visual. Finalment, estar integrats al Clínic, ens permet estar en contacte amb professionals d’aquelles àrees d’atenció que puguin estar implicats en el tractament.

Prestigio internacional en oftalmología

REFERENTS EN RECERCA

Pertànyer a un hospital universitari com Clínic Barcelona comporta una contínua actualització i una activitat constant en investigació de tot el personal de visiõnclínic. Els nostres professionals experts en cirurgia plàstica ocular han publicat estudis a les principals revistes científiques de l’especialitat. A més, l’aposta per un model de recerca translacional ens fa capaços de transformar el coneixement científic en resultats tangibles per al pacient.

TRACTAMENTS BASATS EN L'EVIDÈNCIA CIENTÍFICA

Tots els tractaments que oferim a visiõnclínic i, en aquest cas, les diferents opcions de cirurgia oculoplàstica, estan basades en l’evidència científica. La salut dels nostres pacients és el primer i, per aquest motiu i per garantir-ne la seguretat, basem la nostra atenció en els articles científics publicats.

blank

QUÈ ÉS LA CIRURGIA OCULOPLÀSTICA?

La cirurgia oculoplàstica o cirurgia plàstica ocular és el camp de l’oftalmologia que s’encarrega de corregir o tractar els defectes de les estructures facials perioculars: les parpelles, les òrbites i les vies llagrimals.

Aquesta àrea abasta una gran varietat de procediments per al tractament de les malalties i condicions congènites o adquirides relacionades amb les estructures perioculars com ara bosses, ectropió, entropió, ptosi palpebral, retracció palpebral, tumors i lesions palpebrals, orbitopaties tiroïdals, paràlisi facial, ptosi de cella, alteracions estètiques, etc.

QUÈ TRACTEM AMB LA CIRURGIA OCULOPLÀSTICA?

CIRURGIA DE PARPELLES O BLEFAROPLÀSTIA

Les parpelles desenvolupen una important tasca en el desenvolupament de la funció visual, ja que protegeixen els ulls i ajuden a la seva lubricació. Poden veure’s afectades per multitud de problemes que des de l’oculoplàstica es diagnostiquen i es tracten.

Les bosses i l’excés de pell a les parpelles són conseqüència del pas del temps que influeixen molt en l’expressió de la mirada i poden donar una imatge de fatiga. La blefaroplàstia és la cirurgia definitiva per corregir aquests canvis propis de l’edat i aconseguir una mirada més enèrgica i descansada sense afectar l’expressió facial. El procediment quirúrgic es basa en l’extirpació de la pell sobrant de les parpelles superiors (blefaroplàstia superior) i/o l’eliminació de les bosses greixoses inferiors (blefaroplàstia inferior).

Les malposicions de les parpelles són també una causa freqüent de consulta. La caiguda de la parpella superior, o ptosi palpebral, pot generar una mirada de cansament, i, de vegades, produir pèrdua de visió en cloure parcialment el camp de visó. La seva correcció permet rejovenir de nou la mirada i aconseguir una simetria entre tots dos ulls. Altres afectacions freqüents a les parpelles són la ptosi de cella (descens de la cella respecte a la seva posició natural), l’ectropió (rotació cap a fora de la parpella) o l’entropió (rotació cap a dins de la parpella). Altres malalties com la paràlisi facial o les distonies facials (blefaroespasme i espasme hemifacial) poden provocar problemes oftalmològics i afectar la funció visual.

També són freqüents els tumors de les parpelles.. La majoria són benignes, com berrugues, o quists. La cirurgia de parpelles sol ser el tractament d’elecció. Tanmateix, també veiem sovint tumors malignes (càncer) que requereixen la valoració i el tractament per part d’un cirurgià oculoplàstic.

La blefaritis és una inflamació crònica de la vora palpebral que s’associa a l’ull sec i ocasiona molèsties importants. D’altra banda, els mussols i xalacions són quists inflamatoris que de vegades requereixen cirurgia de parpelles o blefaroplàstia.

ESTÈTICA PERIOCULAR

El pas del temps afecta de manera molt marcada les parpelles, on s’hi formen bosses, arrugues marcades, pell flàccida, etc. Tot això provoca un aspecte d’envelliment, cansament i fins i tot tristesa, en una de les zones més visibles del cos. Per aquests motius, molts pacients volen resoldre el seu problema de bosses a les parpelles o parpelles caigudes.

El terme de rejoveniment facial es fa servir per definir el conjunt de tècniques per corregir les manifestacions de la vellesa de la pell.

Depenent del tipus de manifestació que es rejovenirà s’usarà una tècnica o una altra:

· Les arrugues es poden tractar amb toxina botulínica o infiltracions d’àcid hialurònic.. El tractament de les arrugues d’entrecella, front i potes de gall, amb infiltracions per relaxar els músculs, permet potenciar significativament la mirada. El resultat és un aspecte més relaxat i rejovenit sense perdre la naturalitat i expressivitat de la cara.

· L’ús de toxina botulínica permet, en alguns casos, l’aixecament de la cella amb resultats naturals.

· La pèrdua de volum del rostre o les ulleres es poden tractar amb l’ús d’infiltracions.

· La cirurgia de blefaroplàstia permet corregir de forma definitiva les bosses i les parpelles caigudes.

MALALTIES DE L'ÒRBITA OCULAR

Les malalties de l‟òrbita ocular més importants són les inflamacions.

· INFLAMACIÓ DE L’ÒRBITA OCULAR | ORBITOPATIA TIROÏDEA

El tipus d’inflamació de l’òrbita ocular més freqüent és l’orbitopatia tiroïdal, que apareix fonamentalment en pacients que tenen hipertiroïdisme. Aquesta patologia de l’òrbita ocular cursa amb: exoftalms («ulls saltons»), ulls vermells i dolorosos, inflamació de les parpelles amb formació de bosses palpebrals molt vistoses, visió doble i dolor en moure els ulls. El tractament de l’orbitopatia tiroïdal és llarg i complex. És per això, que durant el procés és fonamental que el pacient se senti acompanyat i assessorat en tot moment per poder tractar les dificultats que acompanyen aquesta malaltia. La nostra estreta relació amb altres especialistes de l’Hospital Clínic ofereix un vincle dinàmic i recíproc de coneixements que ens permet oferir una atenció integral als nostres pacients.

· TUMOR ORBITARI

Els tumors orbitaris poden ser de molts tipus i ocasionen diferents símptomes com ara la pèrdua de visió progressiva i exoftalms («ulls saltons»).

· EVISCERACIÓ OCULAR | PRÒTESIS D’ULL

En pacients amb ulls cecs i dolorosos, o amb un aspecte estètic molt deteriorat del globus ocular, de vegades es poden fer cirurgies d’enucleació o evisceració per calmar el dolor i millorar l’aspecte mitjançant l’ús de pròtesis oculars.

OBSTRUCCIÓ DEL CONDUCTE LLAGRIMAL

Els problemes més freqüents són les obstruccions del conducte llagrimal, que ocasionen epifora o llagrimeig, conjuntivitis cròniques, secreció, visió borrosa o infeccions del sac llagrimal (dacriocistitis agudes). L’obstrucció del conducte llagrimalés una malaltia oftalmològica molt comuna, que pot afectar persones de qualsevol edat i sexe.

Les cirurgies oftalmològiques i oculoplàstiquesmés freqüents que es realitzen per al tractament de l’obstrucció del conducte llagrimal són: la puntplàstia (obertura del punt llagrimal) i la dacriocistorrinostomia (DCR), en casos d’obstrucció més important. La DCR es pot fer per via externa, endonasal o amb làser segons el cas.

CANAL VISIÕNCLÍNIC

Els nostres professionals us expliquen les principals patologies de la visió i les seves opcions de tractament

VOLS ESTAR AL DIA DELS NOSTRES ÚLTIMS TRACTAMENTS, NOVETATS I OFERTES?

VISIÕNBLOG

Dra. Jessica Matas

Paràlisi facial: com et pot ajudar la cirurgia oculoplàstica?

Són diversos els problemes de caràcter oftalmològic secundaris a la paràlisi facial: dolor ocular, llagrimeig excessiu, caiguda de la parpella inferior, dificultat de tancament… “L’avaluació oftalmològica hauria de ser una de les primeres a fer per prevenir complicacions com l’úlcera corneal “, Jessica Matas, especialista en oculoplàstica.

LLEGIR MÉS »

PROFESSIONALS EXPERTS EN CIRURGIA OCULOPLÀSTICA

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.