Cataractes

EL VALÕR DE VEURE-HI BÉ

CATARACTES

Les cataractes es produeixen per un increment de l’opacitat del cristal·lí de l’ull. A mesura que envelleix el cristal·lí, inicialment transparent, augmenta el seu gruix i el seu pes, perdent la seva flexibilitat, enterbolint-se i donant com a resultat una reducció progressiva de la visió.

Hi ha diferents tipus de cataractes, depenent de la seva localització. Cadascun requerirà un enfocament específic pel que fa a l’evolució i el tractament.

Truca’ns o, si ho prefereixes, et truquem

+34932279391

A visiõnclínic+ disposem de totes les opcions de tractament per a les cataractes. Amb els nous làsers podem oferir les darreres tècniques quirúrgiques láser. A més, disposem de les últimes i millors lents intraoculars del mercat.

Dr. Xavier Corretger Ruhí

Oftalmòleg especialista en cataractes

PRIMERA VISITA I EXAMEN OCULAR

Per al diagnòstic de les cataractes, hem de dur a terme una exploració ocular completa per descobrir el tipus de cataractes i determinar quin tipus de tractamentés el millor per al teu cas. Demana cita sense compromís.. T’atendrà un dels nostres experts, que seguirà el teu cas i t’acompanyarà des del diagnòstic fins després de la cirurgia.

PER QUÈ TRACTAR-SE LES CATARACTES A VISIÕNCLÍNIC+?

EXPERIÈNCIA CONTRASTADA

Els nostres professionals formen part de l’Institut Clínic d’Oftalmologia (ICOF) de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​pioner en l’atenció i l’estudi dels pacients amb cataractes. Aquí es fan prop de 2.600 cirurgies de cataractes a l’any. Els Drs. Xavier Corretger i Meilin Chang aborden des de la resolució de casos de cataractes complexes, traumàtiques o en pacients amb uveïtis, fins a la subluxació de cristal·lí, l’implant o recanvi de lents intraoculars i la reconstrucció del segment anterior ocular.

L’ÚLTIMA I MILLOR TECNOLOGIA

La nova àrea quirúrgica de visiõnclínic+ està dotada amb els darrers avenços per a la cirurgia de cataractes: microscopis Zeiss® Artevo®, femtolàser Victus B&L® i Làser Excímer® TENEO™ 2. Les lents intraoculars que implantem són de les marques comercials més reconegudes: Bausch & Lomb®, Johnson & Johnson®, Alcon®, Zeiss®, PhysIOL®, STAAR®, entre d’altres, que ens permeten posar a la vostra disposició tot el rang de correccions òptiques disponibles d’última generació.

Group 42

EQUIP MULTIDISCIPLINAR

A visiõnclínic+ comptem amb un equip format per oftalmòlegs de l’Hospital Clínic de Barcelona i de barnaclínic+, especialistes no només en cirurgia de cataractes, sinó en totes les àrees de l’oftalmologia. A més, treballem amb un equip d’optometristes altament qualificat, què ens permet oferir una oferta integral per a la teva salut visual. Finalment, estar integrats al Grup Hospital Clínic, ens dona via directa amb professionals d’àrees específiques d’atenció que puguin estar implicats en el tractament.

REFERENTS EN RECERCA

Pertànyer al Grup Hospital Clínic de Barcelona permet als membres del nostre equip participar en l’ activitat investigadora de l’Àrea d’Agressió biològica i mecanismes de resposta de l’ Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS). I, alhora, ser part del projecte ICHOM (International Consortium for Health Outcomes Measurement) Cataracts, registre internacional d’estàndards de qualitat en pacients operats de cataractes. Integrats al grup «Inflamació ocular: estudis clínics i experimentals», actualment tenim dos projectes en curs: resultat de càlcul de lents intraoculars amb fórmules d’última generació; i resultats a llarg termini d’implants estabilitzadors de lents intraoculars després de cirurgies de cataractes traumàtiques. Gràcies a un model de recerca translacional, podrem traduir aquest coneixement científic en resultats tangibles per al pacient.

TRACTAMENTS BASATS EN L'EVIDÈNCIA CIENTÍFICA

Tots els tractaments que oferim a visiõnclínic+ i, en aquest cas, les diferents opcions de cirurgia de cataractes, estan basades en evidència científica publicada. La salut dels nostres pacients és el primer i, per aquest motiu i per garantir-ne la seguretat, basem la nostra atenció en l’evidència científica publicada que s’actualitza constantment.

blank

DIAGNÒSTIC DE LES CATARACTES

Per al diagnòstic de les cataractes s’ha de fer una primera visita i una exploració ocular completa durant la qual:

· Mesurem l’agudesa visual llunyana i propera de cada ull per separat.

· Realitzem una exploració ocular amb un llum d’esquerda.

· Analitzem l’estat de la retina i la còrnia, per assegurar-nos que la pèrdua de visió és causada per la presència de cataractes.

· Realitzem una biometria ocular per calcular la potència de la lent intraocular i consultem l’estil de vida i les preferències particulars de cada pacient. Axí podem definir de la manera més integral i personalitzada possible la pròtesi a implantar.

Reprodueix vídeo

DIAGNÒSTIC DE LES CATARACTES

Com ja hem dit, per al diagnòstic de les cataractes s’ha de fer una primera visita i una exploració ocular completa durant la qual:

· Mesurem l’agudesa visual llunyana i propera de cada ull per separat.

· Realitzem una exploració ocular amb un llum d’esquerda.

· Analitzem l’estat de la retina i la còrnia, per assegurar-nos que la pèrdua de visió és causada per la presència de cataractes.

· Realitzem una biometria ocular per calcular la potència de la lent intraocular i consultem l’estil de vida i les preferències particulars de cada pacient. Axí podem definir de la manera més integral i personalitzada possible la pròtesi a implantar.

TIPUS DE CATARACTES

CATARACTES NUCLEARS

Les cataractes nuclears són aquelles en què l’opacitat es localitza a la part central del cristal·lí i interfereix en l’entrada de la llum, produint una visió borrosa, sobretot a la llunyania. L’opacitat pot indicar el grau de rigidesa i duresa del cristal·lí. En cataractes nuclears avançades, el cristal·lí pot arribar a ser marró i completament opac. L’evolució de les cataractes nuclears sol ser lenta i afecta sobretot la visió llunyana.

CATARACTES CORTICALS

Les cataractes corticals es desenvolupen a la part més excèntrica del cristal·lí, el còrtex. Aquest tipus de cataracta apareix quan, a causa de canvis en la composició de l’aigua de les fibres del cristal·lí, es creen fissures des de l’exterior cap al centre, en forma de radis de roda de bicicleta. Les cataractes corticals afecten la visió de manera molt característica. Els pacients que les pateixen noten enlluernament pel pas i la dispersió de la llum a través d’aquests “radis”.

CATARACTES SUBCAPSULARS POSTERIORS

Les cataractes subcapsulars es diuen així perquè es formen sota la membrana que conté el cristal·lí, que es coneix com a càpsula. A l’inici es presenten com una petita opacitat a la part posterior del cristal·lí. La seva progressió és més ràpida que els altres tipus de cataracte. En casos de cataractes subcapsulars posteriors, se sol alterar la visió propera i es produeix un enlluernament i disminució de la visió en ambients amb molta llum.

¿QUIERES ESTAR AL DÍA DE NUESTROS ÚLTIMOS TRATAMIENTOS, NOVEDADES Y OFERTAS?

TRACTAMENT DE LES CATARACTES

CIRURGIA DE LES CATARACTES

La millor tècnica per a la cirurgia de les cataractes que existeix actualment és la facoemulsificació amb implant de lent intraocular plegable. Aquesta tècnica consisteix en la fragmentació de la cataracta a través d’una incisió microscòpica a la còrnia, la seva posterior aspiració i l’implant d’una lent intraocular artificial per la mateixa incisió.

LENTS INTRAOCULARS PER A CATARACTES

Les cataractes s’originen per la pèrdua de transparència del cristal·lí. Per solucionar-les cal retirar la part del cristal·lí que no deixa passar la llum i substituir-la per una lent intraocular (LIO) transparent, que deixi passar la llum i ajudi a enfocar les imatges a la retina.

CANAL VISIÕNCLÍNIC+

Els nostres professionals us expliquen les principals patologies de la visió i les seves opcions de tractament

VISIÕNBLOG+

Com puc prevenir les cataractes? Es poden operar tots dos ulls alhora? És necessari l'ingrés en aquest tipus d'intervencions? Poden aprofitar per corregir-me la vista cansada? El nostre oftalmòleg especialista en cataractes, Xavier Corretger, ens en dona les respostes. ...
Una cataracta és l'opacitat del cristal·lí, responsable d'enfocar les imatges a la retina que, amb el pas dels anys, envelleix i perd transparència. Per corregir les cataractes cal retirar la part que ha perdut la transparència del cristal·lí i substituir-la per una Lent intraocular (LIO) transparent, que romandrà sempre dins de l'ull del pacient. Però, quin tipus de lents existeixen? ...

PROFESSIONALS EXPERTS A CATARACTES

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.