Cirurgia Refractiva amb lent intraocular

EL VALÕR DE VEURE-HI BÉ

CIRURGIA REFRACTIVA AMB LENTS INTRAOCULARS

En alguns pacients el risc/benefici de corregir un defecte refractiu amb cirurgia refractiva amb làser és massa alt, bé per la magnitud del defecte (nombre de diòptries), bé per la presència d’una irregularitat o gruix fi de la còrnia. En aquests casos, cal corregir el defecte refractiu (miopia, astigmatisme, hipermetropia) mitjançant l’implant d’una lent intraocular.

Truca’ns o, si ho prefereixes, et truquem

+34 646 490 981

“A visiõnclínic disposem de les eines més avançades, com el microscopi ARTEVO 800 de ZEISS® o el làser de femtosegunt VICTUS™ de Bausch & Lomb®. Podem implantar tota mena de lents intraoculars i treballem amb les marques comercials més reconegudes”

TIPUS DE LENTS INTRAOCULARS

LENT INTRAOCULAR PSEUDOFÀQUICA

La cirurgia refractiva amb lent intraocular pseudofàquica consisteix en extreure el cristal·lí mitjançant l’emulsificació ultrasònica del cristal·lí (Facoemulsificació), que pot ser assistida amb làser de femtosegon. Es completa el procediment implantant una lent intraocular que pot ser de diferents tipus:

 

  • Lent intraocular monofocal: corregeix el defecte refractiu esfèric de visió llunyana o miopia.
  • Lent intraocular monofocal tòrica: corregeix defecte de lluny, incloent-hi l’ astigmatisme.
  • Lent intraocular trifocal: corregeix el defecte refractiu de lluny i de prop (miopia i hipermetropia).
  • Lent intraocular trifocal tòrica: corregeix defectes tant de lluny com de prop (miopia i hipermetropia), inclòs astigmatisme.
  • Lents de focus estès (EDoF Extended Depth of Focus): corregeixen defectes de lluny millorant la visió intermèdia. Poden ser tòriques, si voleu corregir l’astigmatisme.

LENT INTRAOCULAR FÀQUICA

La cirurgia refractiva amb lent intraocular fàquica consisteix en implantar una lent molt fina, d’un material de colàmer, davant del cristal·lí i darrere de l’iris. Aquestes lents fàquiques són conegudes amb el nom ICL (Intraocular Contact Lens). És un procediment reversible (es pot explantar/recanviar en cas de necessitat) i permet conservar l’acomodació (capacitat del cristal·lí d’enfocar de prop) sempre que la presbícia no s’hagi establert. Cal que la càmera anterior no sigui gaire estreta (2,80 mm entre endoteli i cara anterior del cristal·lí).

 

Amb les lents fàquiques es pot corregir una miopia de fins a -18 diòptries, una hipermetropia de fins a un màxim de +10 diòptries (encara que aquests pacients solen tenir càmeres estretes que contraindiquen el seu implant) i un astigmatisme de fins a 6 diòptries.

LA INTERVENCIÓ

La cirurgia refractiva amb lent intraocular és una intervenció completament ambulatòria (sense ingrés). A més, es realitza mitjançant anestèsia tòpica realitzant una incisió corneal de 2.2 mm. No cal posar sutures i el pacient pot sortir de quiròfan amb l’ull destapat, encara que la visió inicial és borrosa i hi pot haver fotofòbia, ja que cal dilatar la pupil·la per a aquest tipus d’intervenció.

Cal completar un mes de tractament amb gotes antibiòtiques i antiinflamatòries. D’altra banda, per operar els dos ulls amb lents intraoculars , s’aconsella separar els dos procediments com a mínim 1 setmana.

PER A QUÈ SERVEIX LA CIRURGIA AMB LENTS INTRAOCULARS?

MIOPIA

Group 81

La miopia apareix quan el globus ocular és una mica més llarg del normal o quan la còrnia és molt corba. Aleshores els raigs de llum s’enfoquen de manera anterior a la retina i això fa que la visió no sigui nítida.

HIPERMETROPIA

Group 81 (1)

Es pateix d’hipermetropia quan es té un globus ocular més curt o una còrnia massa aplanada, i aleshores la llum s’enfoca darrere de la retina. Fa que la visió de prop i, de vegades, la de lluny, siguin borroses.

ASTIGMATISME

Group 81 (2)

L’ astigmatisme es presenta quan la còrnia s’encorba o s’aplana de manera desigual en els seus meridians alterant així l’enfocament de la visió de prop i de lluny. Això és el que es coneix com a astigmatisme.

PRIMERA VISITA I ESTUDI DEL CAS

Demana cita sense compromís. T’atendrà un dels nostres professionals que seguirà el teu cas des de l’estudi previ i fins després de la cirurgia refractiva amb lents intraoculars.

VOLS ESTAR AL DIA DELS NOSTRES ÚLTIMS TRACTAMENTS, NOVETATS I OFERTES?

VISIÕNBLOG

Cataractes

Biometria, la prova per calcular la lent intraocular

La biometria és una prova fonamental en oftalmologia per mesurar paràmetres de l’ull i calcular així la potència de les lents intraoculars: ja siguin les que substitueixen el cristal·lí en l’operació de cataractes o les que es col·loquen davant del cristal·lí per corregir defectes de graduació o refractius. Ens ho expliquen Xavier Corretger, el nostre especialista en cataracta, i la nostra optometrista Emma Pons.

LLEGIR MÉS »
Retina

Com afecta la hipertensió arterial a la salut ocular?

Tensió arterial i tensió ocular no són el mateix. Les dues poden causar danys als ulls quan estan massa elevats, però no estan relacionades entre si. Avui parlem de com la hipertensió arterial pot afectar la nostra salut visual, especialment a la retina, amb l’especialista en retina de visiõnclinic, la Dra. Anna Sala.

LLEGIR MÉS »
Cataractes

Cirurgia de cataractes: FAQS

Com puc prevenir les cataractes? Es poden operar tots dos ulls alhora? És necessari l’ingrés en aquest tipus d’intervencions? Poden aprofitar per corregir-me la vista cansada? El nostre oftalmòleg especialista en cataractes, Xavier Corretger, ens en dona les respostes.

LLEGIR MÉS »

PROFESSIONALS EXPERTS EN LENTS INTRAOCULARS

Dr. Fabián Farias

Dr. Fabián Farías

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.