Glaucoma

EL VALÕR DE VEURE-HI BÉ

GLAUCOMA

El glaucoma és una malaltia ocular que afecta el nervi òptic en produir-se un augment de la pressió intraocular. És molt important detectar-lo i tractar-los de manera precoç. En cas contrari, segueix un curs progressiu fins a causar ceguesa irreversible. Hi ha diferents tipus de tractament del glaucoma, depenent del tipus i de la fase en què es trobi.

Truca’ns o, si ho prefereixes, et truquem

+34 646.49.09.81

“A visiõnclínic oferim als nostres pacients una atenció integral del glaucoma. Disposem de l’última tecnologia per al diagnòstic precoç i professionals experts capaços d’oferir el millor tractament per a cada cas.”

PRIMERA VISITA I EXÀMEN OCULAR

La detecció precoç del glaucoma és fonamental per poder oferir un tractament tan eficaç com sigui possible. Per aquest motiu és important fer un examen ocular complet quan apareguin els primers símptomes. Demana cita sense compromís.

¿PER QUÈ TRACTAR-SE EL GLAUCOMA A VISIÕNCLÍNIC?

Excelencia médica en oftalmología

EXPERIÈNCIA CONTRASTADA

Els nostres cirurgians són referents i especialistes en el diagnòstic i el tractament del glaucoma. Las Dras. Marta Pazos i Elena Milla són les nostres màximes especialistes en la matèria. Elles seran les qui, a través d’un examen oftalmològic complet, diagnostiquin el tipus de glaucoma, sigui d’angle obert, tancat o un glaucoma secundari. A partir d’aquí, es realitzarà tractament mèdic o, en cas que sigui necessari, es realitzarà cirurgia, i la cirurgia làser serà una de les opcions.

LA MILLOR TECNOLOGIA

La nova àrea quirúrgica de visiõnclínic està dotada amb els més recents avenços per al tractament del glaucoma. Disposem de microscopis Zeiss® Artevo®, femtolàser Victus B&L® i Làser Excímer® TENEO™ 2.

multidisciplinar

EQUIP MULTIDISCIPLINAR

A visiõnclínic tenim un equip format per oftalmòlegs del Clínic Barcelona, especialistes no només en glaucoma, sinó en totes les àrees de l’oftalmologia. A més, treballem amb un equip d’optometristes, cosa que ens permet oferir una oferta integral per a la teva salut visual. Finalment, estar integrats al Clínic, ens permet estar en contacte amb professionals d’aquelles àrees d’atenció que puguin estar implicats en el tractament del glaucoma.

Prestigio internacional en oftalmología

REFERENTS EN RECERCA

Pertànyer a un hospital universitari com Clínic Barcelona comporta una contínua actualització i una activitat constant en investigació de tot el personal de visiõnclínic. Els nostres professionals han publicat estudis a les principals revistes científiques de l’especialitat. A més, l’aposta per un model de recerca translacional ens fa capaços de transformar el coneixement científic en resultats tangibles per al pacient.

TRACTAMENTS BASATS EN L'EVIDÈNCIA CIENTÍFICA

Tots els tractaments que oferim a visiõnclínic i, en aquest cas, les diferents opcions quirúrgiques del glaucoma, estan basades en evidència científica publicada sobre això. La salut dels nostres pacients és el primer i, per aquest motiu i per garantir-ne la seguretat, basem la nostra atenció en els últims avenços de la ciència.

¿QUÈ ÉS EL GLAUCOMA?

El glaucoma és una una malaltia ocular que consisteix en un dany del nervi òptic causat per un augment excessiu de la pressió intraocular. La pressió intraocular (PIO) està determinada per la quantitat de líquid intraocular anomenat humor aquós, que s’emmagatzema a la part anterior de l’ull.

 

 

A mesura que avancen els anys, i sobretot a partir dels 40, els sistemes de drenatge de l’ull (malla trabecular), els encarregats d’eliminar l’humor aquós, van patint una fibrosi progressiva. Fins que són incapaços de filtrar i eliminar aquest líquid intraocular. A les fases inicials es parla d’hipertensió ocular, no de glaucoma. És de vital importància diagnosticar els pacients en aquesta fase per evitar que evolucioni a glaucoma.

TIPUS DE GLAUCOMA

GLAUCOMA D'ANGLE OBERT

El glaucoma d’angle obert és un dels tipus de glaucoma més habituals en oftalmologia. És un tipus de glaucoma que afecta pacients partir dels 40 anys. El glaucoma d’angle obert es produeix perquè, tot i que el sistema de drenatge de l’ull està obert, no funciona correctament. Això fa que l’humor aquós no es pugui eliminar, provocant un augment de la pressió intraocular i, posteriorment, un glaucoma. El glaucoma d’angle obert es desenvolupa molt lentament i no presenta símptomes evidents.

GLAUCOMA D'ANGLE TANCAT

El glaucoma d’angle tancat o glaucoma d’angle estret es produeix quan l’espai per filtrar l’humor aquós és massa estret. Aquest tipus de glaucoma sol aparèixer en ulls de mida petita, com en persones amb hipermetropia, o davant del creixement del cristal·lí per una cataracta.

 

En els casos de glaucoma d’angle tancat per la presència d’una cataracta, l’angle es tanca completament de manera brusca: produeix un dolor molt fort i una pèrdua visual aguda i sobtada. El tancament sobtat produeix la perillosa i temuda crisi de glaucoma agut: l’humor aquós s’acumula bruscament, produint un augment molt ràpid i elevat de la pressió intraocular

GLAUCOMA SECUNDARI

El glaucoma secundari és aquell en què l’augment de la pressió intraocular està relacionada amb altres malalties oftalmològiques. Així doncs, la causa d’un glaucoma secundari pot ser: un traumatisme ocular, l’ús prolongat de corticoides, inflamacions intraoculars com la uveïtis, un excés de pigment o de descamació per cataractes, hemorràgies, tumors onculars, etc.

DIAGNÒSTIC DEL GLAUCOMA

Un diagnòstic del glaucoma requereix un examen oftalmològic complet i regular. La detecció precoç del glaucoma és fonamental per protegir i prevenir la pèrdua de visió ja que, com hem dit, és irreversible. Com hem comentat, els símptomes del glaucoma són pràcticament inexistents, per aquest motiu, és important fer un  examen oftalmològic complet i exhaustiu.

L’examen oftalmològic haurà d’incloure: presa de  pressió intraocular , inspecció del filtre de l’ull, examen del nervi òptic i estudi de la visió perifèrica. Davant antecedents familiars de glaucoma, serà fonamental fer un estudi genètic del glaucoma.

TRACTAMENT DEL GLAUCOMA

TRACTAMENT MÈDIC DEL GLAUCOMA

El tractament mèdic del glaucoma es basa en col·liris o gotes que, administrats diàriament, controlen la pressió intraocular del pacient. La forma d’actuar d’aquests col·liris per al glaucoma és diferent segons el tipus; algunes gotes ajuden a drenar l’humor aquós i d’altres redueixen la quantitat de líquid intraocular que produeix l’ull. No hi ha una “pressió intraocular normal” o estàndard. Cada pacient haurà de ser monitoritzat i haurà de mantenir la tensió ocular que limiti la pèrdua de visió produïda pel glaucoma.

CIRURGIA DEL GLAUCOMA

El glaucoma s’opera, però no per curar-lo. La cirurgia del glaucoma té com a objectiu reduir la pressió intraocular que pot ocasionar símptomes o la pèrdua de visió. Com hem dit, el nervi òptic danyat no es pot regenerar i el glaucoma és crònic, la cirurgia del glaucoma no serveix per millorar la visió dels pacients. L’operació de glaucoma es realitza quan, després de seguir un tractament mèdic, el pacient continua presentant una tensió ocular alta.

 

 

· TRABECULECTOMIA I ESCLERECTOMIA PROFUNDA NO PERFORANT

La trabeculectomia i l’esclerectomia profunda no perforant són les cirurgies del glaucoma més comunes. Són cirurgies filtrants en què es crea una via de sortida del líquid intraocular a través de l’esclera (part blanca de l’ull). Es crea una “butxaca” sota la parpella, invisible a la vista, on s’acumula l’humor aquós que vindrà absorbit a través dels teixits. D’aquesta manera, es redueix la pressió intraocular gairebé immediatament.

 

 

· TUBS DE DRENATGE

En aquesta tècnica, mitjançant la cirurgia del glaucoma, s’implanta un tub de drenatge que permet la sortida de l’humor aquós des de l’interior de l’ull cap a un reservori, reduint així la pressió intraocular. El reservori se situa sota la conjuntiva i l’esclera (invisible a la vista) i el líquid intraocular és reabsorbit pels teixits de la zona.

CIRURGIA LÀSER DEL GLAUCOMA

· TRABECULOPASTIA LÀSER SELECTIVA

 

La trabeculopastia Làser Selectiva (selective laser trabeculoplasty, SLT) pot ser la millor opció de tractament del glaucoma, molt eficaç i segura, per aquells pacients amb múltiples intoleràncies medicamentoses, superfície ocular danyada o bé que no volen “dependre” d’un tractament mèdic diari. En general, sol utilitzar-se en aquells pacients per als quals el tractament mèdic del glaucoma no és suficient o presenta complicacions.

 

Tot i això, els seus òptims resultats (descens de la pressió intraocular del 30% i una efectivitat del 70%) conviden a pensar en el tractament del glaucoma amb làser com una opció molt recomanable.

 

 

· IDRIDOTOMIA

 

L’idridotomia és una cirurgia làser per al glaucoma que té com a objectiu el tractament de la crisi del glaucoma agut. A l’idriotomia, l’oftalmòleg fa un petit orifici a l’iris que permet el drenatge de l’humor aquós per fer disminuir la pressió intraocular. Aquest tractament causa un alleugeriment immediat en el pacient, ja que permet una sortida immediata del líquid acumulat.

CANAL VISIÕNCLÍNIC

Els nostres professionals us expliquen les principals patologies de la visió i les seves opcions de tractament

VOLS ESTAR AL DIA DELS NOSTRES ÚLTIMS TRACTAMENTS, NOVETATS I OFERTES?

VISIÕNBLOG

PROFESSIONALS EXPERTS EN GLAUCOMA

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.