Retina

EL VALÕR DE VEURE-HI BÉ

RETINA

La retina és una capa molt fina de teixit nerviós sensorial situada dins de l’ull. Aquest teixit converteix la llum en senyals elèctrics que s’envien al cervell. Podria comparar-se amb la pel·lícula d’una càmera fotogràfica.

Les malalties de la retina es divideixen en dos grans grups: les que requereixen tractament mèdic i les que requereixen tractament quirúrgic.

Truca’ns o, si ho prefereixes, et truquem

+34 646 490 981

A visiõnclínic oferim als nostres pacients una atenció integral de les malalties de la retina. Disposem de l’última tecnologia per al diagnòstic precoç i professionals experts capaços d’oferir el millor tractament per a cada cas.

PRIMERA VISITA I EXAMEN OCULAR

Demana cita sense compromís. Un dels nostres professionals seguirà el teu cas des del principi i fins després del tractament.

PER QUÈ TRACTAR-SE LA RETINA A VISIÕNCLÍNIC?

Excelencia médica en oftalmología

EXPERIÈNCIA CONTRASTADA

A visiõnclínic som referents en el diagnòstic i tractament de les alteracions de la retina. Els Drs. Alfredo Adán i Anna Sala són els nostres màxims especialistes en la matèria. Ells seran els qui diagnostiquin, tractin i facin el seguiment de totes les patologies de la retina, tant les que requereixen un tractament mèdic com quirúrgic.

L’ÚLTIMA I MILLOR TECNOLOGIA

La nova àrea quirúrgica de visiõnclínic està dotada amb els darrers avenços tant per al diagnòstic de les malalties de la retina com per al seu tractament. Si la patologia requereix realitzar una cirurgia (en el cas de despreniment de retina o afectacions de la màcula), a visiõnclínic t’oferirem el procediment més adequat per dur-ho a terme i el més aviat possible.

multidisciplinar

EQUIP MULTIDISCIPLINAR

A visiõnclínic tenim un equip format per oftalmòlegs del Clínic Barcelona, especialistes en totes les àrees de l’oftalmologia. A més, treballem amb un equip d’optometristes, cosa que ens permet oferir una oferta integral per a la teva salut visual. Finalment, com estem integrats a l’Hospital Clínic, estem en contacte amb professionals d’aquelles àrees d’atenció que puguin estar implicats en el tractament de retina, així com d’altres patologies oculars.

Prestigio internacional en oftalmología

REFERENTS EN RECERCA

Pertànyer a un hospital universitari com el Clínic Barcelona comporta una contínua actualització i una activitat constant en investigació de tot el personal de visiõnclínic. Els nostres professionals han publicat estudis a les principals revistes científiques de l’especialitat. A més, l’aposta per un model de recerca translacional ens fa capaços de transformar el coneixement científic en resultats tangibles per al pacient.

TRACTAMENTS BASATS EN L'EVIDÈNCIA CIENTÍFICA

Tots els tractaments que oferim a visiõnclínic i, en aquest cas, les diferents opcions de cirurgia per tractar les malalties de la retina, estan basats en evidència científica publicada. La salut dels nostres pacients és el primer i, per aquest motiu i per garantir-ne la seguretat, basem la nostra atenció en els últims avenços mèdics disponibles a la literatura.

PATOLOGIA MÈDICA DE LA RETINA

Retinopatía diabética

PATOLOGIA D'ORIGEN VASCULAR

Entre les patologies de la retina d’origen vascular, les més freqüents són la retinopatia diabèticai les oclusions vasculars de la retina, principalment les de tipus trombòtic que afecten les venes. En aquest tipus de patologies, el tractament sol combinar la fotocoagulació amb làser i les teràpies intravítrees mitjançant injeccions intraoculars. D’altra banda, cal incidir sobre els factors de risc modificables com són: la hiperglicèmia, la hipercolesterolèmia o la hipertensió arterial.

Degeneración macular

PATOLOGIA DEGENERATIVA​

Pel que fa a la patologia de la retina d’origen degeneratiu, les més freqüents són: la Degeneració Macular Associada a l’Edat (DMAE) i la distròfia de la retina.

· DEGENERACIÓ MACULAR ASSOCIADA A L’EDAT (DMAE)

La DMAE afecta pacients a partir dels 60-65 anys i requereix l’avaluació i el tractament en centres especialitzats. Disposem de nous fàrmacs que milloren el pronòstic de la DMAE, especialment si es diagnostica de forma precoç.

· DISTROFIA DE LA RETINA

Les distròfies de la retina són malalties de base genètica amb diferents patrons d’herència, que produeixen pèrdua progressiva de l’agudesa visual. Les més freqüents són la retinosi pigmentària i la malaltia de Stargardt.

PATOLOGIES D'ORIGEN DESCONEGUT O IDIOPÀTIC

Entre les malalties de la retina d’origen desconegut o idiopàtic, la més freqüent és la coroidopatia serosa central. Aquesta malaltia es localitza a la màcula i es produeix per una alteració en una capa de la retina que s’anomena epiteli pigmentari de la retina (EPR). L’EPR té una funció de barrera que, per causes no del tot comprovades, perd fluid. Una de les raons podria ser l’increment d’una hormona anomenada cortisol. L’increment del cortisol, que es produeix en situacions com ara l’estrès, induiria un augment de la permeabilitat i un “entollament” de la retina per pas de fluids des de l’epiteli pigmentari. En general, la malaltia és autolimitada i el fluid es reabsorbeix de forma espontània. Però quan l’agudesa visual no es recupera i el fluid persisteix, es recomana el tractament amb làser sobre els punts de fuga a l’EPR.

blank

DIAGNÒSTIC DE MALALTIES DE LA RETINA

Per a l’estudi diagnòstic de les malalties de la retina i l’avaluació d’aquest tipus de patologies actualment es disposa de nous sistemes d’imatge cada cop més precisos com ara la tomografia de coherència òptica o els sistemes de visualització de la retina panoràmics de camp ampli.

PATOLOGIA QUIRÚRGICA DE LA RETINA

Entre les patologies de la retina d’origen vascular, les més freqüents són la retinopatia diabètica i les oclusions vasculars de la retina, principalment les de tipus trombòtic que afecten les venes. En aquest tipus de patologies, el tractament sol combinar la fotocoagulació amb làser i les teràpies intravítrees, mitjançant injeccions intraoculars. D’altra banda, cal incidir sobre els factors de risc modificables com són: la hiperglicèmia, la hipercolesterolèmia o la hipertensió arterial.

Desprendimiento de retina

DESPRENIMENT DE RETINA

El despreniment de retina és una malaltia ocular que es produeix per la separació de la retina a causa d’una o vàries ruptures. A causa d’aquesta separació, s’acumula líquid entre la retina i les altres capes del globus ocular, produint així l’alteració de les cèl·lules responsables de la visió a aquest nivell: els fotoreceptors. És, per tant, una malaltia que requereix un tractament quirúrgic el més ràpid possible per evitar una pèrdua important de visió. El tractament del despreniment de retina és quirúrgic. Hi ha diverses tècniques que hauran de ser valorades pel cirurgià i informades al pacient en funció del cas. La cirurgia es fa en la majoria dels casos amb anestèsia local i de forma ambulatòria.

Agujero macular

AFECTACIONS DE LA MÀCULA

Entre les afectacions de la màcula les més freqüents són la membrana epiretiniana macular i el forat macular. La membrana epirretiniana és un teixit cicatricial que creix sobre la retina i que, si evoluciona, pot generar pèrdua d’agudesa visual amb distorsió de la visió. En aquests casos, es pot requerir d’una cirurgia per a l’extracció d’aquest teixit fi per frenar la distorsió i, en la majoria dels casos, aconseguir una millora. La majoria de forats maculars requereixen cirurgia amb injecció de gas per obtenir el tancament del forat. Aquestes cirurgies es fan amb anestèsia local i de forma ambulatòria.

CANAL VISIÕNCLÍNIC

Els nostres professionals us expliquen les principals patologies de la visió i les seves opcions de tractament

VOLS ESTAR AL DIA DELS NOSTRES ÚLTIMS TRACTAMENTS, NOVETATS I OFERTES?

VISIÕNBLOG

Dra. Anna Sala

Com afecta la hipertensió arterial a la salut ocular?

Tensió arterial i tensió ocular no són el mateix. Les dues poden causar danys als ulls quan estan massa elevats, però no estan relacionades entre si. Avui parlem de com la hipertensió arterial pot afectar la nostra salut visual, especialment a la retina, amb l’especialista en retina de visiõnclinic, la Dra. Anna Sala.

LLEGIR MÉS »
Emma Pons

Retinografia: per a què serveix la fotografia de la retina o fons d’ull?

La retinografia és una de les proves bàsiques de la consulta d’oftalmologia: una fotografia de la retina o el fons d’ull que forma part de l’examen oftalmològic que qualsevol s’hauria de fer periòdicament, especialment a partir dels 40 anys, per prevenir qualsevol malaltia visual. És molt senzilla i permet detectar alteracions molt precoces. Ens ho explica l’optometrista de visiõnclinic+ Emma Pons.

LLEGIR MÉS »
Dr. Alfredo Adán

L’estudi de l’ull amb OCT, la prova de diagnòstic no invasiva que cada cop es fa servir més

L’OCT és una tècnica de diagnòstic per la imatge que, en els darrers anys, s’ha convertit en imprescindible a les consultes d’oftalmologia gràcies als seus incomptables avantatges. És senzilla, no invasiva i facilita el control i el seguiment de qualsevol malaltia de la retina. Si pateixes de glaucoma o uveïtis segur que n’has sentit a parlar. I si no, el Dr Alfredo Adam, director de visiõnclinic+ t’ho explica.

LLEGIR MÉS »

PROFESSIONALS EXPERTS EN RETINA

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.