VISIÕNBLOG

Cirurgia de parpelles o blefaroplàstia: tinc la mirada cansada, trista, què puc fer?

Tinc les parpelles caigudes, amb plecs a les parpelles superiors i em provoca un aspecte cansat, semblo més gran, la cirurgia de parpelles o blefaroplàstia em pot ajudar?

Les parpelles caigudesi la presència de plecs a les parpelles superiors o dermatocalasia és molt freqüent i afecta gairebé tothom a partir de certa edat. Aquest excés de pell a les parpelles superiors provoca un aspecte de cansament i fa que la persona sembli més gran. Aquesta situació l’ha d’avaluar un especialista en cirurgia oculoplàstica per descartar altres patologies associades que, si no es tracten alhora, poden provocar resultats poc satisfactoris després de la cirurgia. El tractament de la dermatocalasia o excés de pell en la parpella superior, és la cirurgia de parpelles o blefaroplastia, que, en mans expertes, obté uns resultats excel·lents de rejoveniment de la mirada dels pacients.

Dra. Jessica Matas

«El tractament de la dermatocalàsia (parpelles caigudes o plecs a les parpelles superiors) és la cirurgia de parpelles o blefaroplàstia, que, en mans expertes, obté uns resultats excel·lents de rejoveniment de la mirada»

Tinc bosses a les parpelles inferiors: es poden eliminar les bosses dels ulls amb cirurgia?

Les bosses a les parpelles inferiors solen estar provocades per un excés de greix a les parpelles, sota la pell. La caiguda de la parpella inferior pot augmentar amb el temps i provocar una expressió cansada. Com en el cas anterior, aquesta situació requereix una avaluació per part d’ especialistes en oculoplàstica per descartar altres patologies associades que poden provocar resultats poc satisfactoris després de la cirurgia de parpelles. Per eliminar les bosses dels ulls amb cirurgia, realitzarem també una blefaroplàstia que, de nou, en mans expertes resoldrà la caiguda de la parpella inferior amb excel·lents resultats.

Dra. Jessica Matas

«Per eliminar les bosses dels ulls amb cirurgia, realitzarem també una blefaroplàstia que, en mans expertes, resoldrà la caiguda de la parpella inferior amb excel·lents resultats»

Hi ha alguna contraindicació per a la cirurgia de parpelles o blefaroplàstia?

Normalment, no existeixen contraindicacions per a la cirurgia de parpelles. Gairebé totes les persones es poden veure afavorides amb elstractaments d’oftalmologia estètica (blefaroplàstia, Botox®, lifting, etc). No obstant això, poden existir situacions de base que desaconsellin alguns procediments, o exigeixin modificar les tècniques emprades. Per aquest motiu, és molt important visitar un oftalmòleg especialista en cirurgia oculoplàstica abans de sotmetre’s a qualsevol d’aquests tractaments. Els nostres experts de visionclinic+ realitzaran una completa exploració i t’aconsellaran sobre quin és el millor tractament per resoldre el teu excés de pell a les parpelles o les parpelles caigudes.

Postoperatori i recuperació de la blefaroplàstia: sense dolor ni cicatrius

Després d’una blefaroplàstia, com després de qualsevol cirurgia de parpelles, és normal la presència d’un hematoma i una mica d’inflamació a les parpelles. La quantitat d’hematoma depèn del tipus de cirurgia i del pacient, però en general són lleus i cedeixen en 1-2 setmanes de manera gradual. La recuperació de la blefaroplàstia serà indolora i relativament ràpida.

Temps de recuperació de la blefaroplàstia

El postoperatori i la recuperació de la blefaroplàstia no solen ser dolorosos, com a molt es requereixen analgèsics comuns (Paracetamol, Ibuprofè) durant 2-3 dies. És convenient estar 1-2 setmanes sense fer exercici físic per evitar més inflamació. En funció del cas, es pot reprendre l’activitat laboral en 3-5 dies si cal. Si es col·loquen punts de sutura a les parpelles, són molt poc visibles i es retiren en 7-10 dies a la consulta.

Temps de recuperació de la blefaroplàstia o cirurgia de parpelles, al detall:

· Analgèsics comuns durant 2-3 dies

· 1-2 setmanes sense realitzar exercici físic

· Reprendre l’activitat laboral en 3-5 dies

· Si es col·loquen punts de sutura (molt poc visibles), es retiren en 7-10 dies

Cicatriu després d'una blefaroplàstia: es notarà?

La cicatriu després d'una blefaroplàstia superior

Molt rarament s’observa cicatriu després d’una blefaroplàstia superior. En aquest tipus de cirurgia de parpelles, les incisions són molt fines i es realitzen seguint les arrugues naturals de la parpella superior.

La cicatriu després d'una blefaroplàstia inferior

Passa el mateix que en l’anterior cirurgia de parpelles, però, a més, en la majoria de casos de blefaroplàstia inferior, es poden realitzar per via conjuntival (sense fer cap incisió a la pell). Aquesta tècnica quirúrgica fa que la cicatriu després d’una blefaroplàstia inferior sigui inexistent.

Dra. Jessica Matas

«La possibilitat de realitzar la cirurgia de parpelles inferiors per via conjuntival (sense incisió a la pell) elimina tota cicatriu després d'una blefaroplàstia inferior»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.