VISIÕNNEWS

Clinic Eye Training Center, formació oftalmològica d’excel·lència

Sabies que el 80% del deteriorament de la visió es pot prevenir o curar? O que el 50% de la ceguesa del món es pot revertir amb una cirurgia? Per poder tractar les persones amb malalties oculars és clau la formació de professionals de la salut visual altament qualificats. D’aquesta necessitat va néixer el Clínic Eye Training Center (CETC), el primer centre de formació i entrenament pràctic en Oftalmologia a un centre públic d’Europa i que parteix de la iniciativa d’un hospital universitari com és l’Hospital Clínic de Barcelona.

Un nou concepte de docència en oftalmologia

El CETC introdueix un nou concepte docent vinculant estretament l’espai formatiu amb l’activitat i la pràctica clínica real que, diàriament, es duu a terme a l’hospital. Això és possible gràcies al fet que l’aula i els laboratoris (que inclouen una àrea de cirurgia ocular experimental i de simulació) són propers als quiròfans i en connexió digital directa amb la zona de consultes externes de l’ Institut Clínic d’Oftalmologia (ICOF).

Nascut en plena pandèmia de COVID-19, el CETC és, a més, una aposta per un model docent híbrid que combina la presencialitat a l’aula amb la virtualitat mitjançant presentacions en línia. Continguts de qualitat i tecnologia audiovisual que permet la interacció i la connexió global amb alumnes i especialistes de tot el món.

Instal·lacions i tecnologia d'última generació amb professionals de prestigi internacional

Les instal·lacions del CETC estan formades per una aula de formació i dos laboratoris. El primer, conegut com a Dry Lab, és un laboratori de simulació que permet donar a conèixer les diferents plataformes quirúrgiques i diagnòstiques, on els alumnes adquireixen competències bàsiques i quirúrgiques. El segon és el Wet Lab, un espai de cirurgia experimental on es proporciona formació sobre cirurga de cataracta, retina, còrnia, glaucoma i cirurgia oculoplàstica.

500 especialistes cada any són els que s’espera formar en aquest espai, entre alumnes de grau de Medicina i Bioenginyeria, metges MIR i oftalmòlegs. “El nostre objectiu és facilitar una formació integral en Oftalmologia. Hem nascut amb una clara vocació de formació en diferents activitats, tant quirúrgiques com no quirúrgiques”, explica el Dr. Alfredo Adán, director de l’Institut Clínic d’Oftalmologia (ICOF) i visiõnclínic+.

«El nostre objectiu és facilitar una formació integral en Oftalmologia. Hem nascut amb una clara vocació de formació en diferents activitats, tant quirúrgiques com no quirúrgiques»

Aquestes instal·lacions són al costat de lanova àrea quirúrgica de l’ICOF, formada per quatre quiròfans que permeten atendre fins a 30 intervencions diàries, cosa que permet als alumnes, a més de realitzar les seves pràctiques, veure en directe operacions oftalmològiques. També hi ha intercomunicació amb consultes externes, on es fan més de 200 visites cada dia.

Per construir-lo, s’ha comptat amb el finançament de Fons FEDER a través del projecte MOOMA (Model organitzatiu Oftalmològic Marc).

VOLS SOL·LICITAR UNA VISITA O VOLS CONTACTAR AMB ELS NOSTRES PROFESSIONALS?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

¿Hablamos?

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.