VISIÕNNEWS

Invulnerables amb visió, projecte solidari per vetllar per la salut visual infantil

124 nens i nenes en risc d’exclusió social reben una revisió mèdica oftalmològica gratuïta, gràcies a la campanya Invulnerables amb Visió. Liderada pel nostre especialista Bernardo Sánchez-Dalmau, cap del Servei d’Oftalmologia d’Hospital Clínic.

Objectiu: vetllar per la salut visual infantil

“Invulnerables amb visió” va néixer el 2018 i té l’objectiu de vetllar per la salut visual dels nens, garantir-ne el benestar integral i el desenvolupament cognitiu. Des de llavors, s’han fet vuit jornades de revisions oftalmològiques a diferents centres de referència de Catalunya. Aquesta darrera a l’Hospital Clínic, liderada pel nostre especialista en neurooftalmologia, Bernardo Sánchez-Dalmau.

Els valors que ens fan líders

La solidaritat del nostre equip humà és precisament un dels principals valors de Visiõnclinic. Els nostres professionals col·laboren en diverses iniciatives de cooperació, com Learn For Sight, o aquest projecte solidari impulsat pel programa CaixaProinfància de la Fundació ”la Caixa”, Sor Lucia Caram i Natural Optics, que, després de revisar-lo, va facilitar ulleres als menors que les necessitaven.

Bernardo Sánchez Dalmau

Sánchez Dalmau

"Es recomana que els nens i les nenes tinguin una avaluació de la seva visió quan entren a l'escola, al voltant dels 4 anys i repetir el control una vegada a l'any per descartar qualsevol problema"

Revisions oftalmològiques a la infància, quan?

La visió es desenvolupa durant els primers 6-7 anys de vida. Per això, es recomana que els nens i les nenes tinguin una avaluació de la seva visió quan entren a l’escola, al voltant dels 4 anys i repetir el control una vegada a l’any. És clau fer aquestes revisions, perquè si un nen mai no ha vist bé, no sap distingir si el que veu és normal o no, i no ho dirà.

Una mala visió a la infància pot anar associada a problemes d’autoestima i autoconcepte, fracàs escolar o aïllament. Segons l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia, un 25% de la població estudiantil és susceptible de tenir problemes no detectats com ara miopia, hipermetropia, astigmatisme o ull gandul. Quan es corregeix el problema visual, el dia a dia canvia completament.

VOLS DEMANAR CITA O CONTACTAR AMB ELS NOSTRES PROFESSIONALS?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

¿Hablamos?

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.