VISIÕNNEWS

El futur de la cirurgia avançada en vitrectomia, al CETC

La vitrectomia és una tècnica de microcirurgia ocularque es duu a terme per tractar patologies relacionades amb la retina i el vitri i que si no es tractessin podrien desencadenar en una pèrdua considerable de la visió. Aquest febrer, el Clínic Eye Training Center (CETC) ha fet un curs centrat en les novetats de la tècnica quirúrgica a través de la participació d’experts nacionals i internacionals.

Novetats en vitrectomia

La vitrectomia ha evolucionat cap a mitjans de visualització quirúrgica que permeten realitzar la cirurgia en 3D i tecnologia de mínima incisió y làsers intraoculars. L’objectiu d’aquesta tècnica és extreure part gel vitri per substituir-lo després per una solució d’aigua, bombolla de gas o oli de silicona. Les indicacions més freqüents són el desprendiment de retina, les malalties de la màcula i les lesions vasculars de la retina.

Curs virtual i presencial alhora

El curs, dissenyat amb un format híbrid, va combinar la presencialitat a l’aula al Clínic Eye Training Center del Institut d’Oftalmologia del Hospital Clinic de Barcelona  amb la virtualitat mitjançant presentacions en línia de prestigiosos cirurgians al camp de la cirurgia de vitrectomiaEntre ells, Ferenc Khun, de la University of Alabama (USA), que ens va parlar de la importància dels temps en el maneig del trauma ocular; Hugo Ocampo, de la Universitat de la Vall de Colòmbia, que va explicar els conceptes del cos estrany intraocular; des d’Itàlia, Grazia Pertile, del Sacrocuore Hospital de Verona, que va parlar del trauma ocular; o Rui Pedro Alonso Carvalho, del Hospital Pedro Hispano de Portugal, que va parlar de la cirurgia del forat macular.

 

També hi va haver grans taules de debat sobre trauma ocular o luxació de LIOS ambCarlos Mateo, de IMO Barcelona, Jeroni Nadal, de l’Institut Barraquer, M. Ruiz Miguel de l’Hospital Donostia de San Sebastián iJ. Mataix, de València.

VOLS DEMANAR CITA O CONTACTAR AMB ELS NOSTRES PROFESSIONALS?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

¿Hablamos?

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.