VISIÕNBLOG+

Paràlisi facial: com et pot ajudar la cirurgia oculoplàstica?

La paràlisis facial consisteix en una debilitat als músculs de la cara que impossibilita el control del costat afectat. En la majoria d’ocasions se’n desconeix la causa, el que s’anomena paràlisi de Bell. Són diversos els problemes de caràcter oftalmològic secundaris a la paràlisi facial (dolor ocular, llagrimeig excessiu, caiguda de la parpella inferior, dificultat de tancament…). L’avaluació oftalmològica és important i hauria de ser una de les primeres a fer per prevenir complicacions com l’úlcera corneal.

Quins símptomes oculars produeix la paràlisi facial?

La pèrdua de to de la musculatura facial dificulta el tancament dels ulls adequadament. La incapacitat de tancar l’ull completament s’anomena lagoftalms,i el descens de la parpella inferior per pèrdua de to muscular, ectropió. Una mala protecció de la parpella sobre l’ull produeix els símptomes característics de la paràlisi facial. Aquests inclouen: sensibilitat a la llum, sensació de cos estrany o sorra, irritació ocular, llagrimeig i visió borrosa.

Dra Jessica Matas

"Els símptomes oculars de la paràlisi facial empitjoren habitualment a la nit, després de l'exposició corneal durant tot el dia. Sovint poden ser incapacitants. Per això l'avaluació oftalmològica és de les primeres que s'han de fer després de patir un trauma d'aquest tipus"

Quins altres símptomes produeix?

Es pot manifestar amb dificultat per parlar o somriure. Es pot acompanyar d’altres símptomes com són el dolor a la mandíbula i darrere l’oïda, la hipersensibilitat al so del costat afecte, la disminució del gust, o la pèrdua d’audició. És una condició incapacitant que té un impacte significatiu en diferents esferes de la vida (social, laboral, emocional) i afecta la qualitat de vida. L’estètica, la funcionalitat (tancament ocular, parla, deglució…) i els aspectes psicològics han de ser abordats.

Quins són els tractaments que corregeixen els símptomes de la paràlisi facial?

Hi ha diversos tractaments mèdics en Oftalmologia que es poden aplicar en pacients amb paràlisi facial. És molt important visitar un oftalmòleg especialista en cirurgia oculoplàstica abans de sotmetre’s a qualsevol d’aquests tractaments. Els nostres experts de visioclinic+ faran una completa exploració i us aconsellaran sobre quin és el millor tractament per resoldre el vostre cas.

Tractaments no quirúrgics de la paràlisi facial en Oftalmologia

En el tractament mèdic s’inclouen les llàgrimes artificials sense conservants, les oclusions oculars diürnes o nocturnes, o l’ús d’injeccions amb toxina botulínica a la parpella superior per induir caiguda de la parpella.

Dra Jessica Matas

"En pacients amb paràlisi facial que no poden fer el tractament mèdic correctament o amb recuperació incompleta, hem d'actuar quirúrgicament per prevenir problemes corneals irreversibles"

Cirurgia oculoplàstica per tractar els símptomes de la paràlisi facial

En pacients amb paràlisi facial que no poden fer el tractament mèdic correctament o amb recuperació incompleta, hem d’actuar quirúrgicament per prevenir problemes corneals irreversibles. Es poden practicar cirurgies per prevenir l’exposició corneal, corregir l’ectropió de la parpella inferior o la ptosi de cella i millorar l’epifora crònica. A la parpella superior, es pot col·locar un pes d’or o platí per permetre que l’ull es tanqui amb cada parpelleig. Alhora, en cas d’ectropió a la parpella inferior, es pot corregir la seva posició normal mitjançant cirurgia.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.