VISIÕNNEWS

Learn for Sight, el nostre projecte solidari d’oftalmologia

Al món hi ha 253 milions de persones amb discapacitat visual, de les quals, 36 milions són cegues. És per això que amb la creació del Clínic Eye Training Center (CETC) també es va voler desenvolupar un projecte solidari: un programa de cooperació internacional. Objectiu? Oferir assistència clínica i docència a països del Tercer Món.

Docència en oftalmologia a professionals del Tercer Món

Tot l’equip de visiõnclinic+ està alineat amb els valors de solidaritat i altruisme lligats a l’Oftalmologia. D’aquest esperit en va néixer el programa Learn for Sight, que facilitarà l’accés a l’oferta formativa i als recursos del Grup Hospital Clínic a aquests especialistes. Així, una vegada formats, podran desenvolupar la seva activitat assistencial als seus països d’origen, traslladant a la pràctica clínica els coneixements i els aprenentatges adquirits.

Assistència oftalmològica als que més ho necessiten

Per altra banda, a través de Learn for Sight, l’Hospital Clínic també continuarà oferint assistència oftalmològica in situ a persones amb dèficit visual i amb escassos recursos econòmics en països en vies de desenvolupament D’aquesta manera, segueixen en marxa les campanyes presencials que ja feia a la zona nord-oest d’Haití. Els Drs Jorge Peraza i Néstor Ventura són els nostres especialistes més bolcats en aquest projecte.

Haití, projecte solidari

Haití és un dels països més pobres del món. El 60% de la població viu en situació de pobresa extrema. Una zona maltractada pel narcotràfic, la corrupció i la inestabilitat política i els desastres naturals. Port au Prince, la capital, té 11,26 milions d’habitants i només 50 oftalmòlegs. D’aquests, només 12 són quirúrgics. Hi ha alta prevalença de casos de glaucoma, cataractes i defectes refractius. Amb l’instrumental quirúrgic necessari i un equip portàtil, cada any un grup de professionals de l’ICOF s’hi trasllada.

Fins avui, hem realitzat, 1.396 consultes oftalmològiques, 372 cirurgies de cataractes, 364 diagnòstics de glaucoma i 692 correccions de defectes refractius.

Aquest 2022...

Aquest abril han viatjat fins a Haití el Dr. Peraza i un optometrista de l’Hospital Clínic, Enrique Ordiñaga. “Vam fer 28 cirurgies de cataractes, reconstrucció d’iris a 2 nens i, en total, més de 200 consultes”

VOLS COL·LABORAR AMB EL PROJECTE LEARN FOR SIGHT?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

¿Hablamos?

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.