VISIÕNNEWS

Nova guia internacional sobre l’ús de l’OCT en diagnòstic de uveïtis

El Dr Alfredo Adán ha participat en un grup internacional d’experts amb la finalitat d’elaborar unes guies de consens i recomanacions sobre el valor de l’Optic Coherence Tomography (OCT) angiografia a les uveïtis. L’OCT angiografia és una nova modalitat diagnòstica que permet, en pocs minuts, la captació d’imatges que poden ser de gran ajuda per al diagnòstic, la presa de decisions terapèutiques i el seguiment de les uveïtis.

La retinopatia diabètica, la degeneració macular associada a l’edat i el glaucoma comporten diagnòstics freqüents en Oftalmologia. Totes aquestes malalties tenen en comú un dèficit en la circulació a nivell de coroides, retina i/o nervi òptic. L’avaluació de la circulació al pol posterior del globus ocular és crítica en la valoració clínica en pacients amb aquestes patologies. Comptar amb una tècnica no invasiva, ràpida, precisa i sense riscos per avaluar la circulació en aquestes estructures seria de gran ajuda per al seu enteniment, diagnòstic i tractament.

La OCT-A, una nova tècnica de diagnòstic de la uveïtis

Fins fa poc l’angiografia amb fluoresceïna sòdica (AF o RFG) era la tècnica d’elecció per a l’estudi de les anormalitats a la circulació del pol posterior del globus ocular. Es tracta d’un estudi invasiu on cal injectar un mitjà de contrast (fluoresceïna sòdica) a la circulació del pacient, amb la rara però inquietant preocupació que passi una reacció anafilàctica.

La OCT-A (angiografia per tomografia de coherència òptica), en canvi, és un nou mètode que ofereix imatges angiogràfiques d’alta resolució de la circulació coroïdal i retinal. La visualització del flux intravascular per l’OCT-A s’obté sense la dinàmica d’un colorant. Es constitueix una interpretació nova de les imatges a partir de paràmetres diagnòstics de defectes vasculars. Aquesta nova tècnica requereix un acurat estudi i comparació amb l’AF, que és el mètode que fins ara proveeix més informació.

Comitè d'experts internacional en uveïtis

El Dr. Alfredo Adán, director del Institut Clínic d’Oftalmologia i de visiõnclínic+, ha participat juntament amb un panell d’experts internacionals en un estudi que estableix recomanacions de consens sobre el valor de l’OCT-A en uveïtis, útils per al seu ús en l’atenció clínica i els assajos clínics. En total, van ser 17 especialistes en uveïtisi imatges de la retina els que van formar el comitè executiu,les conclusions dels qual s’ han publicat recientement al Bristish Journal of Ophthalmology. És una de les revistes més prestigioses de l’Oftalmologia.

VOLS DEMANAR CITA O CONTACTAR AMB ELS NOSTRES PROFESSIONALS?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

¿Hablamos?

PEDIR CITA

Rellena el siguiente formulario y nos pondremos en contacto contigo para ofrecerte una cita lo antes posible.

DEMANA CITA

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb tu per oferir-te una cita el més aviat possible.